باغ فاتح يکي از جاذبههاي گردشگري استان البرز ميباشد که در منطقه جهانشهر شهر کرج قرار دارد.منطقه جهانشهر کرج در گذشته يکي از سرسبزترين و پردرختترين مناطق اين شهر بوده که با انبوهي از درختان، «باغشهر» ناميده ميشده است.
بنيانگذار باغ فاتح (و به طور کلي شهر کرج)، فردي به نام «حاج محمدصادق فاتح يزدي» بوده است. حدود نيم قرن پيش در نتيجه خشکسالي، قحطي و بيکاري، گروههايي از يزديان براي بافتن مکاني مناسب براي اسکان و سرمايهگذاري به منطقه کرج مهاجرت نمودند و حضور سرمايهگذاراني همچون حاج محمدصادق، سبب رونق اقتصاد و بازار کار در کرج پيش از انقلاب شد.
ايشان کارخانجات بسياري در «گروه صنعتي جهان» ساخت. وي مالک مجموعه بزرگي از کارخانجات و املاک از جمله کارخانه جات روغن جهان، جهان چيت، يخسازي جهان، پلاستيکسازي آرمه، شرکت آباداني جهان، پتوبافي جهان، چاي جهان، صابون جهان، روغن موتور جهان و … بود.
وي همچنين بنيانگذار تعدادي محله واقع در شهر کرج از جمله جهانشهر، کوي کارمندان شمالي و جنوبي و چهارصد دستگاه بود که مقدار زيادي از اين زمينها را ميان کارگران و کارمندان کارخانهها و شرکتهاي خود تقسيم نموده بود.
فاتح يزدي فعاليتهاي بسياري در انجام کارهاي خير و عامالمنفعه در سراسر کشور داشته که از جمله آن ميتوان به ساخت دبستان فاتح با شش کلاس (سال 1335)، دبستان تعاوني جهان چيت با شش کلاس (سال 1343)، دو دبستان ديگر در تهران و مهرآباد مشهد، دو ساختمان پيکار با بيسوادي براي کارگران و ساکنين محل، احداث آموزشگاه حرفهاي فاتح (امروزه به نام مرکز آموزش فني و حرفهاي شناخته ميشود)، ورزشگاه و يک باب زورخانه، سردخانه، بيمارستان، دانشکده اقتصاد، يک واحد خوابگاه به متراژ 3400 مترمربع در کوي دانشگاه (سال 1348) و … .
ساخت مراکز آموزشي توسط فاتح يزدي، در ارتقاي سطح کيفي و دانش فني اهالي کرج بسيار مؤثر بود و تعداد بيشماري از اهالي کرج از خدمات آموزشي رايگان آن استفاده کردهاند.
در واقع باغ فاتح کرج نيز که به پارک تنيس نيز مشهور است از جمله ساختههاي اين مرد نوعدوست ميباشد. پارک تنيس داراي 8 قواره زمين تنيس، ساختمان اداري، فروشگاه ورزشي، رستوران، جايگاه ويژه مقامات و اتاق داوران، کميته برگزاري مسابقات، استراحتگاه موقت ورزشکاران، جايگاه ويژه خبرنگاران ، محوطه فضاي سبز، پيست سلامت و … ميباشد.
وسعت باغ فاتح در گذشته بين 130 تا 300 هکتار بوده که متأسفانه اکنون کمتر از 20 درصد آن باقي مانده است.
محمدصادق فاتح يزدي در 20 مرداد سال 1353 خورشيدي توسط سازمان فدائيان خلق ترور شد و در باغش در جهانشهر به خاک سپرده شد. پس از انقلاب کارخانجات وي توسط بنياد مستضعفان و سپاه پاسداران مصادره شد.
منبع : https://seeiran.ir/%D8%A8%D8%A7%D8%BA-%D9%81%D8%A7%D8%AA%D8%AD/
درباره این سایت